Risipa de key_press | Programare

Programare .Net | Tehnici de programare | Tutoriale | Lectii si exemple

Risipa de key_press | Programare - Programare .Net | Tehnici de programare | Tutoriale | Lectii si exemple

O scurta perezentare a Eclipse

In acest al doilea episod voi prezenta mediul de dezvoltare Eclipse, pe scurt, partial, un minim necesar inainte de a incepe folosirea lui. Despre Eclipse s-au scris carti, asa ca in cele 28 de minute cat dureaza acest film nu pot spune mare lucru, ci doar elemente de baza, o introducere a acestui mediu de dezvoltare.
Pe parcursul acestei serii voi prezenta in mod continuu aplicatia Eclipse, fiind instrumentul de baza in munca noastra, insa voi face asta in context, in momentul in care voi avea lega asta de programarea propriu-zisa. Un singur episod va avea in centru doar Eclipse, unul dintre episoadele viitoare, cand voi prezenta DDMS (o perspectiva a eclipse).

Nu am completari la acest film, ci doar o corectura: atunci cand am incercat sa explic ce este o perspectiva, din cauza ca nu am pregatit dinainte textul pentru acest tutorial ci el este vorbire libera, asa cum va fi pe tot parcursul filmelor viitoare, am folosit o exprimare prea “plastica” atunci cand am explicat notiunea de perspectiva, motiv pentru care vreau sa corectez asta si sa dau o explicatie mai buna (e complicat sa corectez un video, e mai simplu sa scriu in cateva propozitii ceea ce e incorect/eronat/inexact):

Perspective:
Fereastra Eclipse include o serie de regiuni carora li se pot adauga ferestre – la fel ca Visual Studio, pentru cine e familiarizat cu acest mediu. Aranjarea acestor regiuni si ferestrele care sunt incluse in ele formeaza o perspectiva. Spre exemplu, perspectiva Java are, in cazul meu, urmatoarele regiuni:
– regiunea stanga, care include o fereastra unde am afisate fisierele proiectului (Package explorer)
– regiunea centrala, unde este fereastra de editare
– regiunea din partea dreapta, unde am structura clasei deschise in fereastra de editare (Outline)
– regiunea din partea de jos, unde am cateva ferestre (in tab-uri), printre care: LogCat, Console, JavaDoc etc

Va multumesc pentru vizionare si astept comentariile voastre. Prin comentarii se pot adresa intrebari, se pot semnala greseli, se pot face remarci critice, se pot face sugestii etc.

Category: Uncategorized
 • Dan says:

  De apreciat ce faci, dar..
  scrie-ti textele, fa-ti o idee ce vrei sa prezinti si scrie-le pt ca esti foarte greu de urmarit si devine obositor sa te urmareasca oamenii..cel putin mie mi-a fost dificil sa te urmaresc

  Salve!

  January 7, 2013 at 4:17 pm
  • zeltera says:

   A fost prima incercare de videoblog. Cand o sa il continui o sa incerc sa fiu cat mai la obiect. Stiu ca e cam lunga prezentarea, insa am preferat sa o pun asa, ca sa incep – tot am amanat pe motiv ca inca nu e bine. Invat, in timp ce fac clipurile, sa fiu cat mai clar si la obiect.

   January 7, 2013 at 6:47 pm

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*