Risipa de key_press | Programare

Programare .Net | Tehnici de programare | Tutoriale | Lectii si exemple

Risipa de key_press | Programare - Programare .Net | Tehnici de programare | Tutoriale | Lectii si exemple

O noua serie de articole de tip tutorial

Astazi anunt inceperea lucrului la o noua serie de tutoriale – windows mobile si programarea dispozitivelor mobile care ruleaza acest sistem de operare folosind tehnologii .Net. Limbajul principal de programare folosit va fi c#. Pe acest blog au fost publicate pana acum cateva articole, de tip tutoriale, despre c#, insa fara referire directa la programare dispozitivelor mobile. Mare parte a celor prezentate in respectivele articole sunt generalitati despre limbaj, valabile si in mediul mobile – .Net framework compact.

Primul articol, o introducere in windos mobile va fi publicat, cel mai probabil pe 5 martie (2010). Nu am o structura a articolelor ce vor urma, ci doar cateva linii generale pe care, sper, sa le urmez. In total vor fi aproximativ 30 de articole, impartite cam in 3 categorii:

  • Partea 1: introducere in windows mobile si .Net framework compact edition, prezentarea uneltelor necesare si a mediului de lucru. Prima parte va fi mai mult… literatura decat tehnica.
  • Partea 2: detalii tehnice; metode de lucru; exemple de cod; explicatii si practica in programarea dispozitivelor mobile folosind limbajul c#.
  • Partea 3: o aplicatie 100% functionala scrisa in c# si care sa ruleze pe windows mobile. Aceasta ultima parte va fi o insumare a celor prezentate in partile 1 si 2. Deocamdata nu vreau sa dezvalui detalii despre aplicatie, insa va fi ceva folositor, practic, si nu o aplicatie de tip teorie/demonstratie.

O sa inchei aceasta introducere/prezentare cerand ajutorul celor care vor citi articolele. Windows mobile si .net framework compact nu sunt chiar specialitatea mea, iar aceasta serie va fi scrisa concomitent cu invatarea celor prezentate. Asta poate insemna ca se pot strecura erori in articole, poate apare cod scris mai putin optim sau orice alte inconveniente. Ajutorul pe care il cer este de a semnala eventuale greseli, de a face sugestii si comentarii. Un al ajutor de care am nevoie este popularizarea acestui blog. Daca ti-a placut ceea ce ai citit aici, daca te-a ajutat o informatie gasita pe acest site un link pus pe siteul tau, sau pe forumurile pe unde navighezi mi-ar fi de ajutor. Mai multi cititori inseamna, in primul rand, mai mult entuziasm pentru mine pus in scrierea articolelor, iar pentru cititori poate inseamna cod si explicatii de o mai buna calitate daca apar comentarii de la cat mai multi cititori.

In incheiere nu-mi ramane decat sa-mi urez succes! Si sa ii multumesc colaboratorului acestui blog, Marius, pentru contributia substantiala la articole.

Category: Uncategorized

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*